torstai 10. syyskuuta 2009

Suklaamuffinsseja

Tänään tulee paljon äitejä ja lapsia kylään, niin pitihän sitä sitten toki alkaa illalla leipomaan. Peten kanssa facebookissa pähkäiltiin, että mitä tekee mieli ja Peten ehdottamasta tiikerikakusta tuli mieleen kahden suklaan muffinssit. Niinpäs tein niitä. Taikinassa on 100g tummaa suklaata ja muffinssien päällä 100g valkoista suklaata. namnam <3.
Petelle ja Merjalle lupasin pari säästää pakkaseen jos alkuviikosta menisin kylään, toivotaan että säilyvät siihen asti..





Suklaan olisi voinut toki laittaa päälle vähän nätimminkin, mutta tuli leikattua pussin kulmaan niin iso reikä, että suklaa vain valui sieltä, niin eipä siinä paljon mitään taideteoksia ehtinyt miettimään..

Ohje
(n.20 muffinssia)

100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata

Koristeluun:
valkoista suklaata

Pehmeä rasva ja sokeri sekaisin, sitten yksitellen munat sekaan ja lopuksi maito. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vatkaten joukkoon. suklaa paloitellaan kattilaan ja sulatetaan hieman, niin että isojakin palasia kuitenkin jää sulamatta :) Suklaa kaadetaan taikinan joukkoon ja vähän sekoitetaan. Taikina jaetaan muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa keskitasolla n.20minuuttia. valmiiden muffinssien annetaan jäähtyä ja koristellaan sitten sulatetulla valkoisella suklaalla.

alkuperäinen ohje taitaa olla fazerin sivuilta.

1 kommentti:

Reettamon kirjoitti...

Herkullisen näköisiä muffeja :D. Pitää kokeilla tuota reseptiä joskus. Itse tykkään leipoa juuri vähän suurpiirteisempiä juttuja. Ei aina voi, eikä jaksa keskittyä yksityiskohtiin, vaikka kauniista asioista ja yksityiskohdista pidänkin.