torstai 24. syyskuuta 2009

Ostoksia ja ompelujaKäytiin äidin ja tytsin kanssa pikaisesti kirpputorilla alkuviikosta ja rahaa kului huimat 1.80 euroa. Ostin tytölle eurolla aivan ihanan henkamaukan kääntömekon. koko oli 9-12kk mutta sopi tosi hyvin vielä tytölle. Sit löysin 50 sentillä naperon 80cm raitapaidan, josta tuli heti meidän lempparipaita (tai no ainakin äidin.. :)) ja sit vielä löytyi 30 sentillä ihana isohko tyynyliina, josta toivottavasti saan taiteiltua tytölle mekon. Ja lankojakin tuli taas ostettua. Tokmannilla oli nallelanka 10e/kolme kerää niin oli pakko ostaa, vaikken olisi tarvinnut kuin yhden :D Bambulanka on erääseen joululahjaan tarkoitettu.

Ja mekoista puheenollen. Olenpas saanut taas ommeltua. Tein tytölle Ottobrestä 1/2009 otetuilla kaavoilla ensin tuommoisen henkselimekon, miksi lie sitä oikeasti kutsutaan. Kangas on eurokankaan alelaarista. En varmaankaan ihan ohjeita seurannut, kun en oikein tajunnut niitä, mutta kaavat on leikattu ohjeiden mukaan kuitenkin..


Mekko takaa


Ainut mihin en tuossa mekossa ole täysin tyytyväinen, on nuo ompeleet tuossa neppareiden yläpuolella. pitäisi kai siitä kohtaa vielä vähän paikkailla.


ja sitten tein siitä housuista ylijääneestä velourista aivan huippusöpön mekon myös. Toinen omppukin löysi paikkansa. Näitä velourmekkoja haluan tehdä vielä lisääkin joku päivä. Kaava on ihan vain se lindexin puseron kaava ilman hihoja ja vähän pidennetty ja levennetty alaspäin.
En tiedä miksi saan nuo vaatteet aina näyttämään kuvissa tytön päällä jotenkin omituisilta. tai ainakin minusta ne näyttävät paremmilta aina luonnossa. Vaan kylläpä noista jonkinlaisen käsityksen saa.

Ei kommentteja: