perjantai 30. huhtikuuta 2010

Helppo omppuherkku ja pikapöksyt




tämän ohjeen olen saanut yläasteen kotitaloustunnilla. Se on edelleen oikein maukas jälkkäriherkku.


Tarvitset:
2-4 omenaa
1/2 dl vettä
50 g voita
1/2 dl sokeria
2 dl kauraryynejä
1 tl kanelia

Voitele uunivuoka. Kuori ja paloittele omenat vuokaan ohuiksi siivuiksi. Kaada vesi omenoiden pälle. Sulata voi kattilassa ja lisää sulaneen voin sekaan kauraryynit, sokeri ja kaneli. Ripottele seos omenoiden päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40min, niin että omenat ovat pehmenneet.
Syö vaniljakastikkeen kanssa (kuvassa hieman liioittelua kastikkeen kanssa..).


Jonkin aikaa sitten sain myös tehtyä tytölle ulkohousut. Meillä kun ei ole kuin yhdet tuomoiset hiekkalaatikkopöksyt niin teinkin sitten pikavauhtia tytön eräiden 2 tunnin päiväunien aikana toiset. Päällykangas on kaapissa lojuneista vanhoista jätti-isoista lasketteluhousuista ja vuorikankaana on jotain ruudullista lämmintä kangasta... Vyötäröllä oli alkuun kuminauha mutta siitä tuli jotenkin vähän tiukka niin vaihdoin sitten lopulta tilalle resorin. Lahkeissa on kuminauhat.
Vähän väljemmäksi olisi voinut tehdä tuosta ylhäältä vyötärön alapuolelta, mutta mahtuvat nämä hyvin jalkaan näinkin. Pukemisvaiheessa vain huomaa, että ovat siitä kohtaa aika justiinsa.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Punaiset sammarit

Hetkellinen ompeluinnostus löytyi, kun raahasin äidin kaapista vanhoja kankaita kotiin. Siellä oli pari palaa resoria ja yksi oli juuri sopiva ipanan kauan tekeillä olleisiin housuihin. Niinpäs sitten hurauttelin tytön päikkäreiden aikana nuo punaiset sammarit valmiiksi. Hienot tuli. Ne on minun vanhoista housuista tehdyt. Koko vain on aika reilu, taitavat olla aikaisintaan syksyllä sopivat. Housuihin voisin vielä eteen laittaa tuon yhden jäljellä olevan silityskuvan, joka ompi tuommoinen leppäkerttu. Sopisi hyvin.

Kuvan lisäys ei nyt näytä onnistuvan, pitänee koittaa sitä joskus toiste..

Seuraavaksi haluaisin innostua kesälakin virkkauksesta, koska siellä äidin varastoissa oli myös puuvillalankoja. Ohje vain pitäisi löytää.


Kuvassa myös tuolinjalkaa ja ihmisenjalkaa.. En jaksanut ottaa enää toista.

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kesäikkuna



Jee, olen/olemme aikaansaaneet jotain. Ollaan tytön kanssa askarreltu koko viikko ja nyt on sitten kesäinen ikkuna valmis. Tämä oli paljon kivempi tehdä kuin jouluversio, koskapa tähän pystyi osallistumaan ipanakin. Puut ja perhoset ja aurinko sekä kukat on kaikki tehty yhteisvoimin :)Harmi vain että tässä kuvassa ei ikkunan värikkyys oikein pääse esiin.