lauantai 27. helmikuuta 2010

Kääretorttu (ja rahkaa)

Tässäpäs oikein mainio kääretortun ohje

pohja:
4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

vaahdota munat ja sokeri. Sekoita loput aineet keskenään ja vatkaa munasokerivaahdon sekaan. Levitä taikina pelille ja paista 5-7 min uunin keskiosassa 225asteessa.
Kumoa sokeroidulle leivinpapreille ja anna jäähtyä. levitä täytteeksi mitä mieleen tulee :)




Itse laitoin kuvassa olevaan kääretorttuun täytteeksi 1 purkin kuohukermaa vatkattuna, purkin rahkaa ja reilusti appelsiinimarmeladia. tosin varmaan puolikas satsikin riittää oikein hyvin. meillä kun on nyt kaapissa rahkaa jälkiruoaksi :D Lisäsin paljaaltaan syötävän rahkaan vielä paljon mustikoita.Nam nam.

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Tytölle sammarit

Tyttö on taas hujahtanut pituutta ja meitä alkaa vaivaamaan housupula.
Olen halunnut jo pitkään tytölle sammareita jotka olis kivat jalassa eli että niissä ei olisi vyötäröllä nappia ja muita härpäkkeitä vaan mielellään sellanen pehmeä resori vaan. No eipäs ole oikein tullut sellaisia ja kivanmallisia vastaan, joten täytyi tehdä itse. Kangaskauppoihin ei ole ehtinyt, mutta löysinpäs kaapista lojumasta kahdet omat sammarit, joista toiset on liian isot ja toiset ei vain enää kivat. Näistä toiset saivat nyt sitten uuden elämän tytön housuina :) Tämmöiset niistä tuli:





Kaavat olen piirtänyt joistain seppälän collegehousuista. Oikein on kiva kaava, tuota käytetään vielä varmasti pitkään. Taskut on leikattu samaisista sammareista ja vähän pienennetty.
Ai niin ja kuvien ottamisen jäkeen piti vielä vähän kiristää vyötäröresoria.
Ja nyt jos vielä ne toiset tekisi..