maanantai 30. marraskuuta 2009

Kynttelikkö ja joulukalenteri

Ensimmäinen adventtikin se jo meni. Sen kunniaksi laitoin kynttelikön olohuoneeseen. Mistään en onnistunut löytämään kivoja koristeita kapistukseen, joten askartelin sitten itse paperinarusta ja helmistä.



Äsken sain myös tytön joulukalenterin ripustettua olohuoneen seinälle. Sisältönä pusseissa on tarroja ja toisinaan myös joku muu pieni yllätys (joulukuusen koriste, pinnejä, pieni suklaa, muroja apinapaketissa :) ). Pari nukenvaatetta olisi vielä tarkoitus tehdä kuun puolivälin pusseihin, mutta en nyt jotenkin saanut aikaiseksi niin teen sitten tässä viikon aikana.


tiistai 24. marraskuuta 2009

Joulua kohti



Nyt on jo ensimmäinen lahjakin saatu pakettiin ja vähän olen joulua jo tehnyt kotiin.



Löysin aivan ihanat jouluvalot kodin ykkösestä. Nämä tulivat tytön huoneeseen.Ovat mukavan himmeät ja kivat myös yövaloina makuuhuoneessa. Mietin, että ostaisinko vielä toiset samanlaiset johonkin toiseen huoneeseen.



Pipareitakin leivottiin eilen. Jostain syystä taikinasta tuli erityisen hyvää tänä vuonna. Taikinasta osa meni pakkaseen, koska olen laiska tekemään kymmentä pellillistä kerralla.



Suurin osa leivotuista pipareista tuli kavereiden ja lasten voimin syötyäkin tänään :)

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Joulujuttujen lomassa

Jouluhajapuuhien lomassa olen saanut ommeltua jotain ipanalle taas.
Tytön lempisana on nykyisin hame niin pakko oli tehdä sitten yksi hame :D Hame on tehty minun vanhasta paidasta. Oli nopsaa valmis ja oikein hyvä hame tulikin. Mietin vielä jotain kuvaa tuohon helmaan, noita ompelukuvia olisi vielä yksi iso leppäkerttu jäljellä, että josko sen siihen laittaisin. On kyllä hyvä myös ilman. Testattiin jo kummitytön syntymäpäivillä eilen :)




Tein myös tytölle lakin kun alkaa tuo villamyssy olemaan liian ohut. Jämäkankaista kursin kokoon. Päällä vakosametti jota oli justiinsa lakkiin tarvittava määrä. Sisällä vaipooista ylijäänyttä fleeceä ja välissä vielä M:n vanhasta tuulitakista leikattu vuori. Niin ja naru on jostain collegehousuista, joihin olen vaihtanut kuminauhan narun tilalle. Ei pitäisi päätä palella. Kaavaan otin mallia tuosta villapiposta mutt pidensin hiippaosaa ja vähän muuttelin muutenkin. Ipana ei pysynyt oikein paikoillaan kuvanottoa varten, joten kuva sen mukainen...







Ihan tyytyväinen olen lakkiin, suorastaan mainiohan tästä tuli ensimmäiseksi ompelemaksini lakiksi. Tai "pipa"han tämä tietenkin on jos tytsiltä kysytään :)

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Hyvää isänpäivää





Tytön kanssa tehtiin iskälle kortti ja äiti leipoi tytön mentyä nukkumaan ihan huippuhyviä brownieita. (Paljon parempia kuin miltä kuvassa näyttää :) )
Ohje on otettu Meidän perhe lehden uusimmasta numerosta ja muunneltu itselle sopivaksi.. Ja huom paloiteltaessa: 4x4cm pala on ihan tarpeeksi iso annospala noin makeaa kakkua. Uskoisin että ihan mahtavan makuista myös jäätelön kanssa. Me syötiin kuohukerman kanssa ja ilman.

Ohje

200g taloussuklaata (tai 100g vaaleaa ja 100g tummaa suklaata)
1.5dl kaakaojauhetta
200g voita
2dl rainbow pähkinäsekoitusta
3 munaa
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta

pilko suklaa reiluiksi paloiksi.
Hakkaa pähkinät vasaralla pussin sisällä pienemmäksi.
Sulata voi ja sekoita siihen kaakauojauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahdon sekaan kaakao-voi-vaniljasokeriseos, pähkinät ja suklaa.
Lisää vielä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Vuoraa n. 20x35cm korkeareunainen vuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan. Paista uunin keskitasossa 180 asteessa n.50min.
Nauti jäätelön tai kermavaahdon kanssa tai ihan paljaaltaan :)

perjantai 6. marraskuuta 2009

Vähän joulukalenterista

Eipä ole nyt paljoa tullut päivityksiä, kun kaikki mitä olen viimeaikoina tehnyt, tulevat jollekulle lahjaksi. Eikäpä niitä täällä sitten viitsi etukäteen paljastaa.

Työn alla on myös tytön joulukalenteri. Pussit olen saanut ommeltua ja eilen tein pusseja kiinni pitäviin pyykkipoikiin kuvat, joiden perusteella tyttö aamuisin saa oikean pussin etsiä (ajattelin että numerot voivat olla vielä tuommoiselle 1.5 vuotiaalle vähän turhan hankalia hahmottaa..). Vielä pitäisi siis tehdä kuville ne parit. Niin ja pussien sisältö on myös vielä suunnittelun alla..




niin ja pyykkipoikia on tosiaan se 24 eikä 23 niinku kuvassa. Kuu on jäänyt piiloon tuonne alle näköjään..