sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Ovikoriste

Tein ulko-oveen koristeen tytön päikkäreiden aikana. En tiennyt yhtään miten tuommoisia tehdään, niin tein sen sitten niinkuin voikukkaseppeleen ja tökin lopuksi havuja vähän joka väliin ja sitten laitoin vielä käpyjä.
Vähän se on muikelo, mutta muuten oikein mainio.
Eipähän näytä kaupasta ostetulta :D



Voisi siivota nuo portaat muutenkin.. Siellä olisi myös kukkalaatikko, siihen voisi ostaa jotain talvikasveja ja laittaa loput havut ja kävyt..

perjantai 23. lokakuuta 2009

Tytön huone ja lipasto

Vihdoin sain lipaston maalattua valmiiksi. Unohdin ottaa ennen maalausta kuvan lipastosta, joten joudun nyt sit käyttämään tuota epäselvää kuvaa, jonka perusteella lipaston huutiksesta ostinkin..




Lipastosta tuli aivan huippu ihana. Parempi ku uskalsin toivoakaan.



Jouduin laittamaan maalia kolme kerrosta, että tuli hyvä lopputulos.

Lipaston innoittamana laittelin sitten tytön koko leikkihuoneen ihan uuteen uskoon. Ja siitäkin tuli varsin oivallinen :)



Jospa vielä ostaisin tytölle joululahjaksi ison ihanan lastenjulisteen seinälle (ihan semmoisen oikeasti ihanan, eikä mitään kirjakerhon nallepuh julisteita :D) niin sitten olisi huone ihan valmis.
Tässä vielä huone toiseen suuntaan.



Siellä on meidän maailman paras makuusoppi. Verhot lasketaan yöksi alas niin on kyllä hyvä nukkua. Ei herää vaikka kuinka paistaisi aurinko (tosin siitä nyt ei ole viimeaikoina ollut pelkoa muutenkaan...). Sohvan vieressä on äidin ja isän ostama lelulaatikko johon kaavailin ensin pehmustetta päälle, mutta päätinkin nyt että on hyvä ilman, koska toimii vähän myös pikkuisen pöydän virassa noin.

Oh, olenpas tyytyväinen nyt kaikkeen. Seuraavaksi sitten kai tytön joulukalenterin kimppuun...

maanantai 19. lokakuuta 2009

Vaippapäivitystä ja pullia :)

Tein tytölle pitkästä aikaa pari sisävaippaa.
Nyt kun on taas ihana pitää villahousuja niin sisällä kuin ulkonakin. Niin ja teinhän toki uudet villapöksytkin..
Vaipojen kangas on jotain äidin kankaista löytynyttä ikivanhaa puuvillatrikoota ja ohutta fleeceä löytyi omasta kaapista juuri vaippoihin tarvittava määrä. Muokkasin omaa M koon vaippojen kaavaakin pikkuisen niin tuli todella siroja ja täydellisesti tytölle istuvia vaippoja. Villapöksyt on tehty pirtin kehräämön hahtuvasta ja yhdellä säikeellä, kun tykkään enemmän kun ovat vähän ohkasemmat. Ja kun ovat meillä päiväkäytössä joka tapauksessa.. Tuota hahtuvaa ostin sieltä käsityömessuilta. Ohje on ullaneuleen villapöpät ohjeella, mutta aika paljon muunneltuna.



Olen myös vaihteeksi leiponut pullia. Jos jollain ei satu olemaan hvyää korvapuustien ohjetta niin tässäpä yksi:


60 g voita
2,5 dl maitoa
11 g kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1/2 tl kaardemummaa
7dl jauhoja

Lisäksi:

voita
kanelia
sokeria
raesokeria
kananmuna


Sulata voi. kaada maito sekaan ja lämmitä (42 asteista). Lisää mausteet ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna kohota reilu tunti. Kauli levyksi. Levitä päälle voita, sokeria ja kanelia. Rullaa. Leikkaa paloiksi ja muotoile korvapuusteiksi pellille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista keskitasossa uunissa 225 asteessa 10-15minuuttia.


torstai 15. lokakuuta 2009

Avokadojuoma

En muista mistä tämän ohjeen olen alunperin löytänyt. Jostain vanhasta ohjevihkosesta ehkä. Ja on tainnut ohje vähän muuttuakin matkalla. Kuitenkin. Tämä on ihan ÄLYTTÖMÄN hyvää.

Avokado aamujuoma (käy hyvin myös illalla ja päivällä :))

1 kypsä avokado
200 g bulgarian jugurttia
3 dl maitoa
2-2,5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Avokado pilkotaan kuppiin ja kaikki muut aineet kaadetaan päälle. sitten vain sauvasekoittimella sekoitellaan hyvin, että ei jää avokadopaukkuja ja nautitaan heti. Nam!

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Kädentaitomessut

Kävinpäs tänään Kädentaitomessuilla. Ihania kojuja oli vaikka kuinka ja tuli ostettua vaikka mitä. Nyt on askarreltavaa ja ompelemista ja kutomista ja pää niin täynnä ideoita, että ei kait se auta kuin ruveta hommiin.
Kuvaapa en haalimistani jutuista laitakaan, kun päätyvät ainakin osittain joulujuttuihin.

lauantai 10. lokakuuta 2009

Pipo ja collegemekko

Taas on tullut ommeltua. Olisin halunnut tehdä tytölle toisen velourmekon mutta Haukiputaan kangaskaupassa ei sitten ollutkaan velouria.. Täytyypi suunnata taas joku päivä Eurokankaaseen. mutta ostin collegea putaan kaupasta ja tulipas siitäkin ihan kiva mekko tytölle. Taskun tein jostain iäisyyksiä vanhasta kankaasta. Olkapäällä on napit, joissa on mansikan kuvat, ne löytyivät kangaskaupan valikoimasta. Jotain uuttakin opin kun äiti opetti minut tekemään napinlävet. Ja sehän olikin sitten yllättävän helppoa :)






Helma on vähän ongelmallinen kun tahtoo vähän kääntyä, niinkuin tuossa kuvassakin. En oikein tiedä mitä sille pitäisi tehdä. Ehkä olen taittanut sen liian paksusti?
Seuraavaan mekkoon jos semmoisen joskus vielä teen, haluaisin laittaa napit taakse.

Olen myös tehnyt itselleni pipon, oikeastaan olen tehnyt jo kaksi mutta toisesta tuli ruma.. Ilman ohjetta tein niin eipä tuota oikein osannut lopputulosta arvioida etukäteen..Mutta lopulta sitten sain semmoisen kuin halusinkin. Tosin nyt vielä sitten mietin, että josko vähän jatkaisin pipon pituutta niin mahtuisivat hiukset paremmin sisään.



Hyvää kuvaa oli hankala ottaa mutta tuosta ehkä jonkun käsityksen saa.


Seuraava entry taitaakin sitten liittyä sisustamiseen ja maalaamiseen, ku kävimme eilen hakemassa huutiksesta huutamani (10e) lipaston ja kaapintapaisen ja tänään aamulla hioin lipaston tytön kanssa (tosin tyttö melko pian kyllästyi ja alkoi sen sijaan työntelemään kiviä ämpäristä portaiden koloihin.).

perjantai 2. lokakuuta 2009

Lelujen säilytystä

Viime päivinä on tullut kovasti järjesteltyä asioita. Saatiin vihdoin ostettua korit hattuhyllylle, ja nyt löytyy huomattavasti helpommin kaikki mitä sieltä keksii etsiä. Samalla tuli vietyä kesävaatteet ylös niin nyt on tilaa naulakossakin. Vielä kun osaisi päättää millä värillä tuon naulakon maalaisi..

Olen myös pidemmän aikaa halunnut laittaa tytön leluja vähän järjestykseen. niitä kun on yläkerrassa ja alakerrassa ja aina löytyy saman leikin osia vähän mistä sattuu.



Oboy purkki sai sisällensä muoviset eläimet.



Meillä on todella monta nuppipalapeliä, niin nytpä on niillekin oma pussinsa.