maanantai 28. syyskuuta 2009

Taas kirppiksellä.

Käytiin koko perheen voimin sunnuntaina kirppiksellä. Tavoitteena oli löytää tytölle toppapuku talveksi ja ehkä t-paitoja kotikäyttöön. Meillä on serkkutytöltä saatu toppapuku ja tuommoinen vähän ohuempi Lassien puku, mut harmiksi ne on vähän reiluja vielä. mietityttää kovasti et onkohan ne sit jo ens talvena liian pieniä, et jäävät kokonaan käyttämättä :(
No mutta, löytyi sitten ihan uutta vastaava puku kirppikseltä 18 eurolla (merkki on Nicky ja Nellyn easytec). Pitää kosteutta ja tuulta ja muutenkin oikein mainio. Avokki sanoi ensin, että ruma puku, mutta ku laitoin tytön päälle niin ei se enää sit ollutkaan ollenkaan ruma vaan tosi hyvä :) Jännää et tuo puku on kokoa 86 kun taas esim se Lassien puku on kokoa 80. Mut tuo mikä ostettiin on kapeampi malliltaan ja siinä on tuo vyötärökuminauhakin paljon napakampi kuin siinä Lassien puvussa että ehkäpä siksi istuu paremmin tytön päälle.


Olemme myös syöneet oikein hyvin. Tein ihan maailman herkullisimpia porkkanalättyjä. Ohje on täältä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Me syötiin noita riisin ja Hollandisekastikkeen kanssa

torstai 24. syyskuuta 2009

Porkkanapiirakka


Tein tänään porkkanapiirakkaa. Ihan ensimmäistä kertaa elämässäni. Tuli oikein maukasta :) Ohjeen otin täältä

Ostoksia ja ompeluja



Käytiin äidin ja tytsin kanssa pikaisesti kirpputorilla alkuviikosta ja rahaa kului huimat 1.80 euroa. Ostin tytölle eurolla aivan ihanan henkamaukan kääntömekon. koko oli 9-12kk mutta sopi tosi hyvin vielä tytölle. Sit löysin 50 sentillä naperon 80cm raitapaidan, josta tuli heti meidän lempparipaita (tai no ainakin äidin.. :)) ja sit vielä löytyi 30 sentillä ihana isohko tyynyliina, josta toivottavasti saan taiteiltua tytölle mekon. Ja lankojakin tuli taas ostettua. Tokmannilla oli nallelanka 10e/kolme kerää niin oli pakko ostaa, vaikken olisi tarvinnut kuin yhden :D Bambulanka on erääseen joululahjaan tarkoitettu.

Ja mekoista puheenollen. Olenpas saanut taas ommeltua. Tein tytölle Ottobrestä 1/2009 otetuilla kaavoilla ensin tuommoisen henkselimekon, miksi lie sitä oikeasti kutsutaan. Kangas on eurokankaan alelaarista. En varmaankaan ihan ohjeita seurannut, kun en oikein tajunnut niitä, mutta kaavat on leikattu ohjeiden mukaan kuitenkin..


Mekko takaa


Ainut mihin en tuossa mekossa ole täysin tyytyväinen, on nuo ompeleet tuossa neppareiden yläpuolella. pitäisi kai siitä kohtaa vielä vähän paikkailla.


ja sitten tein siitä housuista ylijääneestä velourista aivan huippusöpön mekon myös. Toinen omppukin löysi paikkansa. Näitä velourmekkoja haluan tehdä vielä lisääkin joku päivä. Kaava on ihan vain se lindexin puseron kaava ilman hihoja ja vähän pidennetty ja levennetty alaspäin.




En tiedä miksi saan nuo vaatteet aina näyttämään kuvissa tytön päällä jotenkin omituisilta. tai ainakin minusta ne näyttävät paremmilta aina luonnossa. Vaan kylläpä noista jonkinlaisen käsityksen saa.

perjantai 18. syyskuuta 2009

Oransseja juttuja

Tänään olen tehnyt jotain itselleni(kin). Sain avomiehen äidiltä aivan ihanan vanhan pussilakanan, josta voi tehdä kyllä ihan miljoona eri juttua. Ensimmäiseksi tein siitä itselleni hameen. Ehkä ihan vain siitä syystä, että tänään aamulla oli pakkasta.. Kaavan otin ottobren lehdestä nro 5/2007. Enpä ole tainnut tuommoisia oikeita kaavojakaan piirtää sitten yläasteen. No vaan, olipas oikein ihanaa ommella välistä puuvillaa. Kangas joka ei veny <3. Tuli oikein näpsäkkä hamonen.





Eilen aloitin tytölle aivan supersöpöä myssyä ja senkin sain välmiiksi iltapäivän ulkoiluun. Oli tosi nopsa tehdä



Tässä vielä kuva edestä.




Ohje englanniksi löytyypi täältä. En tiedä, miksi en ole aiemmin saanut aikaiseksi tehtyä yhtään mitään englanninkielisillä ohjeilla. Ainakin tuon ohjeen seuraaminen oli helpompaa englanniksi kuin suomeksi, uskallan epäillä. Niin ja tein vähän muutoksia ohjeeseen. Tein myssyn pienimmän koon mukaan, mutta lisäsin silmukoita 11 kertaa sen ohjeessa annetun seitsemän kerran sijaan. ja oli ihan täydellisen sopiva tuommoisen 1.4vuotiaan päähän. Lanka siis oli perus Nallea.

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Lisää vaatteita

Olenpas ollut ahkerana ja taas on tytsille lisää vaatteita.
Tein elämäni ensimmäisen paidan toisesta myllymuksuilta tilatusta kankaasta ja minusta siitä tuli oikein hyvä. Kaavat sain ku purin käyttökelvottomaksi menneen Lindexin 80 paidan.




Sitten tein myös toiset housut tytölle. Ostin Eurokankaasta ihanaa velouria. Sitä jäi vielä paitaankin, joten se olisi sitten seuraavaksi vuorossa. Housuihin silitin vielä tuollaisen ompun kuvan, jonka löysin Tokmannilta yhtenä päivänä kun yritin metsästää bambulankaa (ei löytynyt sieltä). Omppuja on minulla toinenkin, joten se taitaapi tulla sitten siihen puseroon.




Tässä vielä tytön päällä molemmat. Tuossa vaiheessa housuissa ei ole vielä omppua lahkeessa.


maanantai 14. syyskuuta 2009

Housuja ipanuskalle

Minuun on iskenyt valtaisa ompeluvimma kun olen tajunnut, kuinka helppoa ompeleminen onkaan. Olenhan toki aina osannut ommella,kiitos ala-asteen käsityötuntien, mutta lähinnä se ompelu on rajoittunut lahkeiden lyhentämiseen ja kestovaippoihin. Vaan nytpä sitten päätin, että lastenvaatteita on ommeltava, ja erityisesti housuja tytölle. Eikä vain lastevaatteiden naurettavan hinnan vuoksi vaan ihan siitäkin syystä, että meidän tytön hoikalle vartalolle ja suht pitkille jaloille ei tahdo olla paljon kaupan housuista iloa. Lahkeistaan sopivan pituiset housut aina tippuvat jalasta ja sitten kun housut olisivat sopivat vyötäröstä, ovat ne jo auttamattoman lyhyet lahkeista...
Siispä kangasta tilaamaan ja ompelemaan. Tämmöiset housut tuli myllymuksujen kankaista



Tulipas oikein monikäyttöiset housut. Näyttävät oikein ihanalta esim farkkumekon kanssa. Sopivat hyvin ulkohousujen alle ja kaikenmaailman tunikoiden ja paitojen kanssa myös aivan ihanat. Ja mikä parasta, kestovaipalle on hienosti tilaa, eivätkä housut varmasti tipu jalasta.
Kaavan piirsin tytön pieneksi jääneitä pöksyjä mukaillen, ja lisäsin reilusti pituutta lahkeisiin ja vähän vyötäröönkin.


Ai niin ja kuvasta voi myös nähdä, kuinka kissa nauttii siitä, kun tyttö harjaa häntä elämänsä ensimmäistä kertaa (se on hänen naamansa kun on tuolla harjan alla)...

lauantai 12. syyskuuta 2009

Syyssatoa

Tänään haettiin tytön kanssa takapihalta tämmöisiä


Karviaisia ja omppuja <3


1-vuotiaan maailmassa kaikelle on paikkansa :D Kaikki omenat sopivat kuin ihmeen kaupalla lattialle unohtuneen tyhjän leivinpaperipaketin sisälle

torstai 10. syyskuuta 2009

Suklaamuffinsseja

Tänään tulee paljon äitejä ja lapsia kylään, niin pitihän sitä sitten toki alkaa illalla leipomaan. Peten kanssa facebookissa pähkäiltiin, että mitä tekee mieli ja Peten ehdottamasta tiikerikakusta tuli mieleen kahden suklaan muffinssit. Niinpäs tein niitä. Taikinassa on 100g tummaa suklaata ja muffinssien päällä 100g valkoista suklaata. namnam <3.
Petelle ja Merjalle lupasin pari säästää pakkaseen jos alkuviikosta menisin kylään, toivotaan että säilyvät siihen asti..





Suklaan olisi voinut toki laittaa päälle vähän nätimminkin, mutta tuli leikattua pussin kulmaan niin iso reikä, että suklaa vain valui sieltä, niin eipä siinä paljon mitään taideteoksia ehtinyt miettimään..

Ohje
(n.20 muffinssia)

100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata

Koristeluun:
valkoista suklaata

Pehmeä rasva ja sokeri sekaisin, sitten yksitellen munat sekaan ja lopuksi maito. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vatkaten joukkoon. suklaa paloitellaan kattilaan ja sulatetaan hieman, niin että isojakin palasia kuitenkin jää sulamatta :) Suklaa kaadetaan taikinan joukkoon ja vähän sekoitetaan. Taikina jaetaan muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa keskitasolla n.20minuuttia. valmiiden muffinssien annetaan jäähtyä ja koristellaan sitten sulatetulla valkoisella suklaalla.

alkuperäinen ohje taitaa olla fazerin sivuilta.

maanantai 7. syyskuuta 2009

Lapaset, jotka melkein onnistuivat

Kaverini lainasi minulle Suuren käsityölehden siinä olevien lastenvaatteiden ohjeiden vuoksi. Lastenvaatteiden sijaan huomasinkin aivan ihanan lapasten ohjeen. Taisi olla nimeltään Valkeala kintaat tms. Heti tuli pikkusiskoni palelevat sormet siellä lehmien luona mieleen ja aloin tekemään tyttöni villahousujen ylijäämä novita woolista ja seitsemästä veljeksestä hänelle vihreä-valkoisia lapasia. Kuvaa en niistä muistanut ottaa, mutta seuraavista, jotka tein itselleni, otin



Toisen lapasen viimeiset kierrokset olivat kyllä jo melkoisen työn ja tuskan takana. Puolivalmis lapanen lojui sohvalla päiväkausia. Olisin tehnyt kaikkea muuta mieluummin. Mutta pitäähän ne lapaset ihmisellä olla ja otinpas itseäni sitten niskasta kiinni ja kuten kuvasta näkyy, valmista tuli. Ja olinpas iloinen, kunnes sitten huomasin tämän




Miten lie pääsi noin monta riviä toisen lapasen varresta unohtumaan :/
No vaan, onneksi tulivat itselle, kenellekään muulle en olisikaan kehdannut antaa pidettäväksi :D

1.

Hei. Minä tein tällaisen. Täältä sitten voi katsoa, mitä muuta minä teen.